ERVARINGEN VAN DEELNEMERS?

Hieronder vind je enkele reacties uit de evaluaties van mensen die een cursus, workshop of een individuele sessie deden.

Cursus: ‘Crisis: Noodlot of uitdaging? (DJOJ, Rotterdam)
‘Ik vond het een heel inspirerende en verhelderende cursus. Alles is doorleefd en dat geeft de diepgang aan de cursus. Je leeft het goed voor: open, onvoorwaardelijke aandacht voor iedereen en toch goed bij jezelf blijven’.
‘Heel erg bedankt voor de inspirerende en motiverende wijze waarop je onze cursus hebt geleid. Het heeft voor mij een enorme ommekeer betekend. Ik ben er nog lang niet maar je hebt me de weg gewezen en geduld geleerd’.
‘Ik zou deze cursus zeker aan anderen aanraden. Het geeft de rust om jezelf een spiegel voor te houden. Tevens is deze cursus geschikt om rust in je werk te vinden’.
‘Respectvol, aandacht voor een ieder, geduldig. Kennis van zaken. Ze weet waar ze het over heeft. Goede didactiek, zeer sympathiek’.
‘De groepsleidster is bezield en heeft kennis van zaken. Die kennis is invoelbaar en gaat leven omdat ze ook nog ervaringsdeskundige is. Niet onbelangrijk bij een onderwerp als dit’.
‘Ik vond de groepsleidster heel goed. Zorgde voor goede, veilige sfeer, weet veel, zowel theoretisch als praktisch’.

Cursus: Mindfulness en zelfhelend vermogen (Fysiotherapiepraktijk Schiedam-Noord)
‘Zeer goed, gevarieerd, interessant. Helder en duidelijk. Geen gebruik van moeilijke termen wat het begrijpelijk maakte’.
‘Wat ik goed vond aan de cursus is dat er bij mij een bewustwording op gang is gekomen naar aanleiding van de bijeenkomsten en de huiswerkoefeningen’.
’Ik heb zeker door de inhoud van de bijeenkomsten weer meer inzicht gekregen hoe ik zelf mee kan werken aan de ontwikkeling van meer zelfhelend vermogen’.
‘Rustig, op gemakstellend, aandachtig’.
‘Door dichter bij mezelf te blijven en te voelen en te luisteren naar mijn innerlijk, en er aan toe te durven geven, viel er een last van me af’.
‘Diep respect voor de wijze waarop ze iedereen de ruimte geeft’.
‘Ik heb zeker iets aan de cursus gehad. Het vermogen om naar jezelf te kijken en milder te worden. Ik denk dat we allemaal wat milder zijn geworden voor onszelf’.
‘Ik ben me er nu meer bewust van als ik iets voel opkomen. En dan voel ik het nu ook echt’.
‘Door je eigen ervaringen, breng je het heel goed over wat je door wilt geven. Omdat het voor mij allemaal nieuw was en lange tijd nodig had, kon ik veel uit jouw lichaamstaal halen’.
‘De manier waarop je de cursus geeft is bijzonder. Je straalt dan iets uit en je ‘geniet’ van het geven van deze cursus. Dank.’
‘Zeer positief betrokken bij iedereen en toch een bepaalde reserve’.
‘Een 9 geef ik je. Waarom? Omdat je laat zien hoe je met emoties om kan gaan’.

Cursus: De logica van onrust (Fysiotherapiepraktijk Schiedam-Noord)
‘Ik had me meditatie altijd anders voorgesteld dan dat ik nu geleerd heb dat het kan zijn. Ik begrijp nu meer van onrust en waar het door veroorzaakt wordt en hoe je tot rust kan komen en je emoties kan reguleren’.
‘Ze weet veel van mindfulness en meditatie. Springt goed in op de situatie. Is terzake kundig, geeft iedereen persoonlijke aandacht’.
‘Je hebt veel kennis en ervaring. Daarnaast neem je voor iedereen de tijd en daardoor krijg je het gevoel dat je gehoord wordt’.
‘De inhoud van de cursus is structureel opgebouwd. De kennis is groot’.
‘Ik vind de afwisseling van theorie en oefeningen prettig’.
‘Kan meditatie nu goed toepassen en heb inzicht gekregen. Het inzicht in patronen en schaduwkanten is meer geworden, dus ook in mijn persoonlijkheid’.
‘Sylvia werkt met veel voorbeelden uit haar eigen ervaring. Dat doet ze intens. Ze brengt de cursus heel liefdevol en met veel aandacht naar de groep en de individuen’.

Trauma Basistraining (i.s.m. stichting BWPD)
‘De training was erg leerzaam’. ‘De trainer is prima’.
‘Heel goed. Ze weet waar ze het over heeft en ze neemt genoeg tijd voor iedere participant’.
‘Ik vind de oefeningen doen leerzaam. zij is geschikt voor ons. Zij weet wat we nodig hebben’.
‘Geweldig, deskundig’.
‘Een 10!’.
‘De inhoud voor een zo korte tijd was heel goed’
‘Ik heb hier alles gekregen, vooral rust, vrede’.

Langere termijn effect van Trauma Basistraining (i.s.m. St. BWPD)
(evaluatie na half jaar)
‘Voordat ik de training ‘trauma’ volgde wist ik niet het verschil tussen stress en trauma. ik kon de symptomen van trauma niet herkennen,.Tijdens de training heb ik heel veel geleerd, ook over mezelf, zodat ik andere mensen kan helpen met de herkenning van de symptomen’.
‘Ik heb helemaal mijjn bedrag veranderd na de cursus. Heb nu beter begrip voor het gedrag van mijn kinderen, maar ook begrijp ik beter het gedrag van mijn vrouw. Ik kan de stress en emoties controleren’.
‘Goed dat ik nu weet waar ik hulp kan vinden als ik geconfronteerd word met een traumatiserende situatie.
‘Het was een geweldig moment om iets van trauma’s te leren kennen. Ik heb gemerkt dat de kenmerken van trama’s overeenstemmen met de reacties van zo veel Burundese mensen, ook zij die niet langdurig te maken hebben gehad met de oorlog’.
‘De training heeft mij geholpen om reacties van andere mensen te begrijpen’.
‘Ik begrijp meer hoe mensen problemen kunnen hebben omdat niemand hen begrijpt’.
‘Thuis, op het werk en in mijn vriendenkring let ik altijd op de reacties van mensen. Nu neem ik meer tijd voor mezelf om dingen te verwerken bij conflicten, drukte, enzovoorts. Ik accepteer nu de situaties zoals die zich voordoen en dit heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in de werkelijkheid’.

STEL GRATIS EEN VRAAG!

Heb je een (serieuze) vraag over iets in je leven? Stel ‘m hier. Mogelijk beantwoord ik die – anoniem als je wilt – op mijn blog.